15/7/09

La Popular


Les argiles expansives, les maleïdes argiles, resulta ara que han estat les causants dels problemes estructurals que des de fa dècades pateix l’edifici de la Biblioteca Popular de Valls. N’estic segura que, si els hi expliquem als tècnics de l’ADIF –l’ens espanyol que construeix la línia d’Alta Velocitat- se’ls posaran els pèls de punta al saber-ho.

Tot i això, els tècnics contractats per l’Ajuntament de Valls no tenen por i asseguren que amb la intervenció projectada, que contempla alliberar pes i consolidar l’entorn, n’hi haurà prou per garantir l’estabilitat de l’immoble noucentista. Déu els escolti!

Bromes a part, estic contenta de què finalment l’administració impulsi un projecte que ha de permetre recuperar un edifici històric de la Mancomunitat de Catalunya i també de la nostra memòria. Qui no recorda les tardes a la Popular?

Ara bé, caldrà complir terminis. Però sobretot, dotar de contingut cultural un immoble que pot esdevenir un nou complement per al teixit social vallenc. Caldrà posar-se a treballar per definir aspectes com la gestió de continguts, de personal, de funcionament i així garantir que l’immoble continuï essent popular.