10/7/12

La tercera revolució industrial segons Rifkin






Vaig llegir fa unes setmanes una contra a La Vanguardia on Ima Sanchís entrevistava a Jeremy Rifkin, professor del Programa de Formació Executiva de la Eharton School a la Universitat de Pennsylvania i assessor de diversos governs, i no me'n vaig poder estar. Em vaig comprar el seu darrer llibre editat per Paidós i titulat "La tercera revolución industrial. Cómo el poder lateral está transformando la energía, la economía y el mundo".


Resulta interessant, constatar com segons Rifkin les administracions però també els particulars han iniciat ja un camí sense retorn. La revolució energètica cap a les renovables esdevé fonamental i més si es té en compte que d'altres fonts d'energia com el petroli s'exhaureixen. 


En opinió de Rifkin aquesta nova via connecta ineludiblement amb internet, que ha revolucionat les comunicacions. I precisament en aquests dos fronts: les energies renovables i internet -a més de tots els camps que se'n deriven- són segons aquest professor els dos nous grans generadors d'ocupació en un procés que aboca cap a la tercera revolució industrial.

En èpoques com l'actual esdevé saludable llegir a Rifkin. Aporta un missatge d'optimisme i esperança en un món convuls i marcat, a hores d'ara, per l'escassedat de perspectives de futur.