19/3/11

Crear és resistir. Resisitir és crear



Hem nascut en una societat occidental rica, que ens donava tot un seguit de garanties educatives, sanitàries i sobretot de recolzament social per part de l'Estat. Tot plegat era fruit de la labor iniciada des de la lluita de la resistència contra el feixisme, des d'on es van establir les bases d'una nova societat després de la segona Guerra Mundial  i que a la vegada varen treballar per a teixir una futura societat; en uns valors poc després serien incorporat en els Drets Universals de l'Home.

Una herència que anem perdent. De fet, perdem valors, educació, llibertats, compromisos i conquestes socials per endinçar-no's en una societat sense Estat del Benestar, tot plegat en unes mesures que ara es basteixen sota la justificació d'una crisi econòmica, que fa més rics als rics i més pobres als pobres.

Aquests són alguns dels elements sobre els quals basa la seva reflexió Stephane Hessel en aquest breu assaig que s'anomena Indigneu-vos! edtat per Destino amb pròleg de José Luís Sampedro. Una obra imprescindible, que us recomano, de lectura fàcil i obligada per entendre que veritablement ens hem d'indignar de manera pacífica com recomana Hessel. Encara que sobretot em motiva l'idea final de l'obra "crear és resistir. Resisitir és crear".

1 comentari:

Xavi ha dit...

He promès llegir-me'l aquest estiu. Sembla que té bona pinta.