11/12/09



Slow live!

Fa tot just dues dècades que va néixer l'associació Slow Food. Creada a Itàlia gràcies a la iniciativa de Carlo Petrini. L'entitat s'ha anat convertint en una autèntica revolució per la producció sostenible d'aliments, la divulgació dels avantatges que això suposa i, en darrer terme, per impulsar la recuperació d'espècies autòctones, com un instrument per a fomentar la biodiversitat però també el desenvolupament sostenible del planeta i dels seus habitants.

Us he de confessar que, des de fa uns anys, a casa ens hem convertit en uns admiradors de la causa. Així, mica en mica, hem canviat la nostra filosofia de consum. Ara ja mengem totes les verdures i fruites cultivades en horts ecològics de Valls per en Josep Maria Figueras i en Rafel Cabré. I hem après a entendre que no sempre hi han tomàquets, ni pebrots, ni enciams!. I que la terra ens dóna uns fruits que hem de saber degustar saludablement a cada època de l'any.

La nostra reconversió va més enllà. I ara ja ens trobem en la fase de la compra responsable amb un ampli ventall d'aliments. I fins i tot apostem per seleccionar no tant sols els ingredients, sinó també la seva procedència. Vaja que hem après dels francesos i creiem que, hi ha moltes coses que són de casa, de Catalunya, i que cal ajudar als productors més propers.

Creiem, de fet, que si tots optem per fer un consum responsable, podrem posar el nostre gra de sorra en aquest món. Així doncs, passem dels Nespresso, dels tomàquets d'hivernacle, del pirateig de la música -la comprem a I'tunes per 0,99 euros la cançó- ... Tot plegat és canviar el xip, i saber que això de l'slow food, és també una filosofia de vida. Vaja... és pensar i actuar en el marc de l'slow live!. Us hi apunteu? (www.slowfood.com)

6 comentaris:

Teresa Ulldemolins Aguadé ha dit...

És una filosofia de vida encomiable.Naturalment que m'hi apunto! el que passa és que, crec, les coses no es canvien en un tres i no res. Manca un temps, més o menys petit i tot va arribant.

Gemma Casalé ha dit...

Tens raó Teresa,

Però el principal és estar convençut per canviar el xip. De fet és donar més valors al què tenim a quí. A la natura, a la gent del territori i també als petits plaers de la vida, com per exemple el de compartir una bona copa de vi. Quan vulguis ho fem!

Jaume Pros ha dit...

que guapus l'anton i l'Ivan... He, he,he. I l'Anton, com es mira aquest tros de parmesà!

Gemma Casalé ha dit...

Hola Jaume,

Tu que n'ets un enamorat d'Itàlia ja et passarem informació d'aquest restaurant. L'experiència va ser genial, a petits i grans ens va encantar. Va ser, de fet, un extraordinari preludi d'Il Palio

Jaume Pros ha dit...

I tant que sí. Ja em direu on és.

Gemma Casalé ha dit...

És la Vinsantaia a Castelnuovo Berdardenga: http://www.lavinsantaia.it/

I digues que hi vas de part de l'Anton, segur que se'n recorden d'ell!