Alexanderplaz va donar el seu nom a una novel·la d'Alfred Döblin |
Petits tastets (Berlin II)
Berlin es descobreix a poc a poc. Les fractures de la història convulsa i brutal que ha viscut la ciutat i la seva gent durant el darrer segle encara tenen cicatrius ben evidents en el ritme d'una metròpolis que t'agrada, mica en mica, malgrat el clima fred i l'algidesa de la seva gent.
Resulta interessant perdre't. Descobrir com en el decurs dels darrers anys s'hi han bastit nous edificis en els solars que van deixar orfes els líders de l'Alemanya de l'Est. A la vegada que és summament agradable passejar per l'entorn de l'antiga sinagoga, a pocs metres de l'Alexanderplaz, on el pols ciutadà s'aplega al barri de Hackescher Markt.
Un dels fragments de la porta d'Ishtar. |
L'estada a Berlin no s'ha de fer sense perdre's pel Pergamonmuseum www.smb.museum ó www.facebook.com/staatlichemuseenzuberlin . Emplaçat en l'illa de museus, catalogada per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat, el museu destaca per preservar en el seu interior l'altar de Pergamon, excavat i traslladat des de Pergamon fins a Berlin entre els anys 1878 i 1886. A la vegada, també és excepcional de la façana del palau del califa al-Walid II o la porta de Ishtar de Babylonia.
Els mites de les salsitxes, el porc rostit i els tancs de cervesa són reals. No espereu trobar-hi grans delicadeses gastronòmiques. Tot i què no patiu! els italians, hàbils com ningú, han sabut teixir una extensa xarxa de restaurants on hi podreu trobar qualsevol plat de pasta, pizza o vi. Ara bé, penseu que són a anys llum dels què hi han a Itàlia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada